Datasvar.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når han åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv i nettbutikken eller registrere hvor brukeren beveger seg på nettstedet.

Informasjonskapsler kan være nyttige både for eieren og brukeren av en nettside. Eieren av nettsiden kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For brukeren kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset.

I den reviderte ekomloven av 1. juli 2013, er det skjerpet krav til informasjon og samtykke ved bruk av informasjonskapsler.

I tillegg til den nyttige bruken av cookies, finnes det dessverre informasjonskapsler som installerer seg på maskinen og registrerer informasjon som kan brukes for eksempel til svindel, og for å fremme avsenderens interesser. Informasjonskapslene arbeider ofte uten at brukeren er klar over det.

Endringene i ekomloven skal gi brukerne bedre kontroll over personopplysningene sine og styrke personvernet gjennom å beskytte brukerens PC, nettbrett og mobiltelefon samt informasjonen som lagres på disse.

Viktig informasjon til deg som autoriserer betalinger til bank fra Zirius

Zirius

Informasjonen under berører deg som autoriserer betalinger i Zirius (OnlineBank) til bankkontoer i DNB, Sparebank 1 eller via Nets til en av de nevnte bankene.

Fra 1. desember 2020 ​vil DNB og Sparebank 1 ​​kun akseptere betalinger som er satt opp med tjenesten regnskapsgodkjente betalinger (RgB) fra ERP-systemer. Regnskapsgodkjente betalinger inneholder, i tillegg til betalingsinformasjon, opplysninger om hvem som har autorisert betalingen i ERP-systemet.

Det innebærer at alle som skal autorisere betalinger i fra ERP-systemer må være registrert som bruker med korrekte fullmakter for gjeldende konto i nettbanken. For å unngå avvisning av betalinger (etter 1. des. 2020) anbefaler vi at det nå kontrolleres at alle brukere har korrekte rettigheter og fullmakter, samt BankID, knyttet til gjeldende kontoer. Se DNB eller Sparebank 1 sine infosider for mer informasjon om ​dette​, eller kontakt bank​en​ direkte for å få dette på plass.

Klikk her for oppdatert informasjon om hva du må forberede som bruker av Zirius OnlineBank

Hva er OnlineBank

Zirius OnlineBank er en bankintegrasjon som gjør at din bank og økonomisystemet kommuniserer direkte. Integrasjonen gir deg en sikker og effektiv flyt av inn- og utbetalinger, direkte i Zirius. Løsningen eliminerer manuell overføring av filer, i tillegg oppdateres status for inn- og utbetalinger fortløpende i Zirius. Les mer om bankintegrasjon i Zirius her.