Microsoft Logo 200
Microsoft har gjort noen endringer i år i sitt lisensprogram og kommet med en ny plattform, nye abonnementsvilkår og oppdaterte priser. 

Endringene gjelder for de som benytter seg av feks. Microsoft 365-, Office 365-, og Power BI Platform-lisenser på gjennom CSP / Datasvar AS. Her skriver vi litt om hvordan de påvirker deg og deres bedrift.

Hva betyr endringene for deg og din bedrift?
Microsoft vil at det skal bli enklere og mer forutsigbart å handle hos oss som partner, og derfor lanserer de en ny lisensplattform som heter The New Commerce Experience (NCE). Fra 10. mars 2022 kan du ikke lenger opprette nye abonnementer på den gamle plattformen, og fra 1. juli 2022 kan du heller ikke utvide eksisterende abonnementer.

Når det eksisterende abonnementet utløper, flyttes det automatisk over til NCE. Abonnementet blir da et fleskibelt måneds abonnement  med månedsfakturering i NCE hvis du ikke tidligere har gjort et aktivt valg. Som nevnt nedenfor anbefaler vi på det sterkeste at du gjør et valg i god tid for å benytte deg av Microsofts lanseringstilbud.

Nye vilkår på abonnement
Med NCE kommer nye abonnementsvilkår som regulerer hvordan dere kan kjøpe og abonnere på Microsoft-lisenser.

Månedsabonnement gir deg fleksibilitet til å øke og minsket antallet lisenser etter behov mot en 20 % høyere premie (totalkostnad for lisenser). Du kan også velge 12- eller 36-måneders abonnement (36 måneder vil være tilgjengelig fra mars 2022) med mulighet til å låse prisen. Hvis du velger dette alternativet, kan du bare minske antallet lisenser på forlengningsdagen og 72 timer frem. Du kan imidlertid når som helst øke antallet lisenser.

72 timers angrerett betyr at du kan minske antallet lisenser i denne tidsperioden. Du har også muligheten til å kombinere ulike abonnementer. Du kan velge at fakturering skjer per måned eller år.

 • 1-måneds abonnement
  - Du kan endre antallet lisenser måned for måned.
  - 20 % dyrere enn årsabonnement.
  - Faktureres månedlig
 • 12-måneds abonnement
  - Du låser prisen og avtale i 12 måneder.
  - Faktureres årlig
 • 36-måneds abonnement
  - Du låser prisen i 36 måneder.
  - Faktureres årlig eller 3 årig